T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NİĞDE / MERKEZ - Şehit Yakup Avşar Anadolu Lisesi

12 MART İSTİKLÂL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA İL PROGRAMI

İstiklal Marşı 103. Yaşında.* 

 

Şehit Yakup Avşar Anadolu  Lisesi' nin hazırladığı 12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma İl Programı Niğde Belediyesi Kültür Merkezi'nde  gerçekleştirildi.    Niğde Valisi Cahit Çelik, Belediye Başkan Vekili Melih Ayhan, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Uslu, Baro Başkanı Emin Alper Öztürk, Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı J. Albay Gürol Okyar, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ile diğer protokol mensupları katıldı. 

 Ziyaretçilerin Şehit Yakup Avşar Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Özgül KOÇ ve öğrencilerinin hazırladığı  resim sergisini gezdiği sırada Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni  Mehmet ALÇI'ının ney dinletisi eşlik etti.  .  Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Şehit Yakup Avşar Anadolu Lisesi Müdürü İdris İSPİROĞLU yaptı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında  Milli Şair ’in hayatından kesitler aktaran ISPİROĞLU  “ İman dolu bir yürekten fışkıran İstiklal Marşımız, ezelden beri hür yaşamış olan kahraman milletimizin hürriyet aşkını, iman ve cesaretini ve şanlı hilalin ebediyen yurdumuzun üstünde dalgalanacağını, en güzel ve coşkulu bir şekilde, ifade etmektedir. " diyerek Mehmet Akif ERSOY'un şu duasıyla konuşmasını tamamladı: “İstiklal Marşı bir daha yazılamaz. Kimse bir daha istiklal marşı yazamaz. Ben de yazamam. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. " .. Program Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ömer ARISOY ve öğrencileri tarafından hazırlanan ve tarihte kahramanlıklarıyla ön plana çıkan Seyit Onbaşı, Nene Hatun gibi karakterlerin anlatıldığı  "İstiklal Güneşi" adlı oratoryo gösterisi ile devam etti. Tarih Öğretmeni Neslihan EVCİM ve öğrencileri tarafından hazırlanan "Hakikatin Şairi" adlı tiyatro gösterisi ile  Mehmet Akif ERSOY' un Tacettin  Dergâhında kaldığı sırada  İstiklal Marşı'nı kaleme alışı canlandırıldı .Programın bilgisayar, ses ve ışık düzenlemeleri  Bilişim Teknolojileri öğretmeni Öznur ERBU tarafından yapıldı  

  Kuran-ı Kerim , ezan, bayrak , bağımsızlık gibi millî ve manevi değerlere vurgu yapılan program beğeniyle izlendi. Öğrenciler, Vatan Şairimiz Akif tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı’nın kabul edilme süreçleri ve zorlu dönemde yaşanan ruh ve  heyecanı salona taşıdırlar. Mustafa Kemal ATATÜRK' ün İstiklal Marşı'yla ilgili sözlerinin okunması ile program sona erdi. Programı beğeniyle izleyen Niğde Valisi Sayın Cahit ÇELİK Programı hazırlayan öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek onları bir iftar yemeği ile birlikte Ankara'ya Taceddin Dergahına düzenlenecek bir gezi ile ödüllendirdi.

14-03-202414-03-202414-03-202414-03-202414-03-202414-03-202414-03-202414-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.03.2024 - Güncelleme: 14.03.2024 23:35 - Görüntülenme: 420
  Beğen | 9  kişi beğendi