Şehit Yakup Avşar Anadolu Lisesi

FERTEK MAH. HASTANELER CAD. NO: 103 MERKEZ / NİĞDE
Vizyon
Evrensel eğitim ve öğretim ilkeleri doğrultusunda bilgi temelli bir toplum için değişmeyi sağlayacak milli ve manevi değerlerle donanmış kuşaklar yetiştirerek bilgi ve becerinin toplumsal refaha dönüşmesine öncülük eden bir kurum olmaktır.
Misyon
Bütün öğrencilerimizi Türk Milli Eğitiminin Temel Amaçları doğrultusunda; dünü, bugünü ve geleceği sevgiyle bütünleştiren; kendisini ifade edebilen, kendisi ve çevresiyle barışık, ulusal değerler ile evrensel birikimleri kaynaştırmış bireyler olarak hayata ve üst öğretime hazırlamaktır.
Başarılar
AVRUPA KALİTE ETİKETİ Şehit Yakup Avşar Anadolu Lisesi eTwinning ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi almıştır.
Şehiriçi Otobüsleri
Okul Servisi
Yerleşim Yeri
Okulumuz Fertek Mahallesi, Hastaneler Cad. No 103 adresinde, Hançerli Köyü Yolu üzeri, Niğde Fen Lisesi´nin yanında yer almaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz il merkezine 3 km, Niğde Ömerhalisdemir Eğitim ve Araştırma Hastahanesine 1,5km mesafede yer almaktadır.
Sportif Etkinlikler
Futbol, voleybol, futsal, masa tenisi, tekvando, kick boks, geleneksel okçuluk, atletizim, Okul, il ve ulusal düzeyde spor müsabakaları. Kick Boks Türkiye şampiyonluğu ve Türkiye 3. lüğü, Geleneksel Okçuluk İl 1.liği. Atletizim il 2.liği
Proje Çalışmaları